Blog

HUNGEXPO 2020

2020.03.09. 15:31
Szakmai kirándulás 2020. február 28. Magyarország első számú turisztikai vására, a 43. alkalommal megszervezett Utazás kiállítás 2020. február 27. - 2020. március 1. között került megrendezésre a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban.
A rendezvény középpontjába az élmények szerzése, a személyes kapcsolatok kialakítása és a látogatók minél szélesebb körű tájékoztatása került, melybe hallgatóink is belepillanthattak a Turizmus Tanszék és a Famulus Hotel támogatásával. Egyik lelkes, alapképzésben résztvevő hallgatónk – Fazekas Emese – főszervezésében a turizmus-vendéglátás képzéses tanulók, oktatók, valamint oktatószállodánk, a Hotel Famulus alkalmazottai ingyenesen regisztrálhattak a szakmai programra.
Az egynapos szakmai kirándulás első állomása a Sofitel Budapest Chain Bridge, Magyarország egyik legexkluzívabb szállodája volt, ahol másfél órás vezetett szállodalátogatás keretein belül csoportunk bepillantást kaphatott a hotel működésébe.
A rendezvények lebonyolításáért felelős vezető sales-es kolléga, Keve Ádám körbe kalauzolta az érdeklődő csapatunkat a különböző szállodai egységeken, így testközelből mélyíthettük el ismereteiket a reggeliztetés menete, a rendezvények szervezése és fogadása, a VIP vendégek étkeztetése, és természetesen a szálloda általános működése kapcsán. Ennek keretein belül megtekintettük a lobby-t, az éttermet, a konferenciatermeket, a szobákat, VIP fogadótermet, és persze az akár USP-ként azonosítható repülőmakettet, mely a Sofitel egyedi különlegessége.
A szállodalátogatás nagyban hozzájárult hallgatóink szakmai ismereteihez, a szállodaipari folyamatokba való betekintésnek köszönhetően pedig könnyebben ültetik át az egyetemen kapott elméleti ismereteket a gyakorlatba. Mindemellett szintén nem elhanyagolható, hogy a tananyag kötelező részeként teljesítendő szállodai gyakornokságnak is könnyebben állnak neki így tanulóink, elvégre számos dolog már ismert lesz számukra.
Az Utazás kiálltáson a kisebb térségek kiállítóitól kezdve a nagyobb, világhírű desztinációk képviselői is megjelentek. A standok kínálatában az idegenforgalmi ismeretek mellett magát a turisztikai kínálat értékesítésének ismeretét is megtanulhatták hallgatóink. Az interaktív, ambient jellegű kiállítópontokon pedig nem kis élvezettel próbálhatta ki csoportunk például a repülőgép-szimulátort, a virtuális kerékpározást, és egyéb, a turizmusmarketing jövőképéhez kapcsolódó élményeket.
A standok között természetesen saját iskolánk és szakunk, a Széchenyi István Egyetem Turizmus Tanszéke is megtalálható volt, melyben ugyancsak oktatóik és hallgatóink kínáltak információt egyetemi közösségünkről, képzéseinkről, gyakorlati lehetőségeinkről.
Kirándulásunk alkalmával a szabad program keretein belül nem csak a kiállítókkal volt lehetőség megismerkedni, de olyan szakmai programokon is részt vehettek, mint CheckINN Turisztikai Karrier Expo, Üzleti Blogger Corner, Diák Szakmai Nap és Verseny és egyéb előadások.
Az Utazás kiállítás a HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban a Karaván Szalon, a Budapest Boat Show, az Afrika Expo és Vásár és a Járatlan Utakon Fesztivál rendezvénnyel egy időben zajlott, csoportunk tagjainak lehetősége nyílt tehát akár más területeken is kielégíteniük kíváncsiságukat.

Spezielles Angebote

Győr ist die sechsgrößte Stadt Ungarns mit einem schwunghaft entwickelnden Wirtschaft- und Kulturleben bietet ausgezeichnete Möglichkeiten für das Treffen der Freunde von Natur, Kultur, Sport, Unterhaltung und Erlebnisse. Das Famulus Business Hotel**** ist die beste Wahl für Ihre Geschäfts- oder Urlaubsreise in Győr. Bei uns ruhen Sie sich gerne aus - in unseren 59 Hotelzimmern werden Sie sich sofort wohl fühlen - die Zimmer sind hell, freundlich und komfortabel. Gute Lage, Gute Qualität und Gastfreundlichkeit - Sie werden sich bei uns wohl fühlen, egal ob Sie auf Geschäftreise oder im Urlaub sind!
Geschenkgutschein für Weihnachten!

Geschenkgutschein für Weihnachten!

lesen Sie mehr
Preis
2 800 Ft /

lesen Sie mehr
Preis
4 840 Ft /

Galerie

Newsletter Anmeldung

Anmelden Sie unseren newsletter
Name
Email

In Partnerschaft mit Audi Hungaria Zrt.
uni.sze.huHotelstars Mobilis-Győr rendezvenyhelyszinek.hu Torula
DEAR GUESTS!

The parking space of the hotel is a private area! Only the following people can use it for free of charge:

• The guest of the hotel and the youth hostel,
• The guests of the Pódium Restaurant,
• The guest of the events and conferences
• The guest of the Bowling Club and Squash

Everybody else has to pay parking fee at the hotel reception 2000 HUF / day, because of this reason the hotel is allowed to wheel clamp and transport all the unauthorized cars from its parking space.

Thank you for your understanding!